fredag 22 mars 2019

Läkakrbesök F61 och osteoporosläkare

Det går framåt med träning och ork, rör mig mer för varje dag och från idag tar jag inte hissen de två trapporna till min lägenhet utan går i trapporna. Äter med god aptit, det är så underbart men går ännu inte upp i vikt. Läkare D som jag träffade idag sa att det kan vara att metabolismen ökat. Jag ska komplettera med näringsdrycker ett tag. Leverproverna fortsätter att vara bra, blodtrycket är dock högt och jag fick öka till två Ampodipin. Fick också med mig en blodsockermätare hem för att ta prover under helgen. Det ligger lite väl högt och kan vara en kortisonutlöst diabetes som förra gången. Fick såret omslaget, det hade läckt igen förstås och piclinen omskött. Sen varvade jag med en bentäthetsmätning och läkarbesök hos osteoporosmottagningen. Det var ingen försämring av skelettet, en lätt osteoporos så jag behöver ingen Aclasta detta år. Återbesök om ett år. Det var bra besked!

Väl hemma tog vi pappas bil som vi lånat och åkte ned till vattnet, åt sushi och drack sen kaffe på bryggan i solen. Sonen A kom förbi och gjorde oss sällskap. Rolig överraskning.
Läkare D ringde medan vi satt där och sa att jag kunde minska kortisonet till 30 mg på morgonen och inget på kvällen. Kanske blodtrycket kan gå ner lite. Adporten ligger bra nu men låg ju lite för högt tidigare. Jag tappar känseln lite på från lillfingret och utsidan av armen och utsidan av benen. D sa att det var en biverkan av Adport, intressant. Men det är lite bättre nu när jag minskat.
Så allt väl här!
Ha en fin helg🌱🌼

2 kommentarer:

  1. Vad härligt att höra att du känner dig piggare! Jag har varit i Schweiz på tjänsteresa hela veckan, och nu har jag lite ont i halsen. Om det är borta nästa helg kanske jag kan komma förbi.
    Stor kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, gärna det! Hoppas du inte bli förkyld.
      Har bokat vår biljetter nu:)

      Radera