fredag 28 augusti 2015

Dag 3.

Dagen började med att jag och andra i familjen och vänner fick ett mms där mamma satt i besöksfåtöljen och tittade på sin säng. Kändes helt overkligt! Men denna dag var den snabba återhämtningens dag. Två drän togs bort, en kvar. Och så är katetern kvar så klart. Mamma var uppe och gick 150 meter första gången hon var på benen! 50 meter mer än sjukgymnastens målsättning. Dessutom: sparrissoppa genom sugrör. Såååå gott! Senare blev det mer promenad, sparrissoppa med sked och det stora nöjet: mamma fick tvätta sig själv och borsta tänderna inne på hennes eget badrum.

Chefskirurgen från operationen kom förbi och bekräftade att operationen hade gått bra, att det var hög tid att ta ut den gamla levern och att mamma hade fått en fin ny lever. Han ska komma förbi varje morgon, om han inte är på operation, och kolla läget. Känns skönt.

R kom på besök med blommor.

Syster råkade trycka på fel knappar när hon skulle sänka värmen och fick igång ett larm som gjorde att tre syrror kom rusande med hjärtat i halsgropen... Så nu vet vi att de är på hugget ;)

Vid åttatiden, precis när jag och J skulle gå hem, så började mamma få ont när hon andades. När paniken började komma så tillkallades läkare som såg till att ekg togs, som visade att saker och ting verkade ok. Då följde lungröntgen för att se om det var vätska i lungorna. Två timmar hade gått sen paniken kom och mamma hade hunnit bli lugnare och somnade till, samtidigt som syrrorna verkade coola vid läget. Kanske tömmer dig på vätska imorn, sa de. Så jag lämnade sjukhuset vid 2245 till en sovande mamma.

/son

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar