tisdag 30 april 2019

Sårhålorna sydda, fortsatt problem med uretärstenten

Det var ett tag sen jag skrev ser jag. Jag åker fortfarande och tar prover och byter omslag för pumpen två gånger i veckan. I fredags den 26 april skulle ÖL R (som opererade mig) egentligen bara titta hur såren såg ut inför att de skulle sys på måndagen den 29. Men han grep sig an det hela direkt. Så det gick undan, jag hann få lite Stesolid i alla fall även om jag inte tyckte det hjälpte jättemycket, men lite lugnare blev jag. Annars har jag vant mig och har inte behövt, eller det har inte funnits, någon att hålla i handen när M-L bytt omslaget. Såren blir också grundare så det är inte lika mycket grävande nu när de ska fyllas med den speciella sorts gasbinda som de använder.
Jag fick lokalbedövning, den gjorde ont, men gick snabbt över och en hand att hålla i, skönt. Men det gick bra, jag kände inget fast R drog åt ordentligt när han sydde.


Sen har jag haft rätt ont, speciellt de två dygnen efteråt, dvs nu i helgen och fått ta till Oxynorm som jag har kvar ett paket av. Märkte att Oxynormen effektivt hjälpte mot de smärtor som stenten orsakar också. Ibland gör det riktigt ont i vänster midja och strålar upp i ryggen, det är säkert från stenten, förutom alla andra besvär jag har av den.
 M-L sa också att det inte är så konstigt att jag har ont av stygnen, det är värst med såret mitt under bröstbenet, det är djupa stygn och såret vill hela tiden öppna sig. Jag kikade lite medan de höll på och huden är ju inte helt ihop utan det ser ut som en ravin, typ. Det är bättre med såret på sidan, fast det ser jag inte. De fortsätter alltså med pumpen även efter dessa stygn, såret ska ju fortfarande läka underifrån och det hade fortsatt att läka sa R.
Vad gäller stenten har jag fått en tid den 16 maj nu efter att ha pratat med dem igen, förut var det den 28 maj.  Står också på kö för ev återbud.

När jag var tillbaka på F61 igår så tog jag upp detta med ÖL R medan han tittade hur såren såg ut. Han var beredd att ringa Njurstensenheten men då jag sa hur det var, att vi ringt dem och att de gett mig en tidigare tid tyckte han att vi kunde avvakta. Risken om man pressar dem är att jag inte får lika professionell behandling. Och det har R väl rätt i, det kan ju hända om de klämmer in mig akut. Så länge jag inte har feber är det ingen fara och det var ok för R att jag tar till Oxynorm när det gör för ont. Jag har ställt in mig på ett läkarbesök igår med flera frågor om min medicin, höga blodtrycket och lite annat. Har fått sår i mungiporna och ovanför överläppen som jag hoppas inte är bakterier. Och sen undrar jag om det ska ta bort pic-linen. Men nu blev det inte så, och så fick jag en ny läkartid den 15 maj istället. Det är ingen läkare som har ringt angående mina prover på länge vilket är bra men också innebär att medicinen inte har ändrats, jag hoppas på att Prednisolonet kan minskas snart.
Jag tar inget insulin längre sen senaste läkarbesöket den 18 april, då jag träffade underläkare BB, Jag håller bara koll på det.

Nästa gång jag ska dit är på torsdag den 2 maj.

Ha det fint Valborg och Första Maj🔥 (fast det blir kanske inte så mycket brasor....)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar