tisdag 14 maj 2019

Passerat två månader. Såret läker bra, problem med urinledarstenten

Vad gäller såret så är stygnen borta nu, de togs bort i torsdags och efter det känner jag inte alls av såren. Det var något som kallas madrass-stygn, som inte försvinner av sig själva och som går djupt ned fick jag veta. Riktigt skönt att lätt kunna ligga på sidan i sängen, vänster sida har gått bra ett tag men nu funkar även höger sida:). Jag har kvar pumpen (ska lägga upp en bild snart) men den ska nog bort på torsdag. Det blir ju märkligt att vara utan den! Såret mitt på är i stort sett läkt medan det nertill åt höger  är lite djupare. Det kommer inte att bli vackra ärr eftersom de läker underifrån men det gör inget.

Har haft mer besvär med stenten i urinröret däremot. Fick lite feber i tisdags morse (den 7 maj). Dagen innan kom min svägerska från Piteå till Stockholm och gav mig rosor för att fira 2-månadersdagen. Det var fint! Jag fick också mer ont i vänster sida och ringde transplantationsavdelningen, de tyckte jag skulle åka in akut. Fick tag på mottagningen när jag var på väg i taxin och kunde komma till dem, så det var skönt att slippa vara på akuten. Det gick ändå bra, de tog prover och sen satt jag mest och väntade i deras väntrum. Febern steg inte och smärtan var ok med hjälp av Oxynorm. Jag var mest rädd för en upprepning av förra årets urisepsis men det verkade inte vara på gång. Proverna visade en långsam stegring av CRP, snabbsänkan, som nu var 38. HB hade haft en likaså långsam nergång och låg på 90 ca. Njurvärdena var försämrade. Det var många turer under dagen då läkare D hade kontakt med med både Njursten och Infektionsläkare. Ett tag ville de göra stentbytet samma dag och nästa bud var om tre dagar. Till sist blev det bestämt att jag skulle få med mig ett antibiotika ISOCEF, 400 mg. Det finns endast på licens och inte på recept (vet inte vad det innebär) men de fick leta upp tabletter och skicka med mig hem helt enkelt. Så jag skulle ta dem i tre dagar och sen tillbaka på torsdag för nya planer. Det var skönt att slippa läggas in för att få antibiotika intravenöst. Jag kände ju också att jag inte blivit sämre under dagen.
Mådde sen bättre dagen efter med en dipp dagen därpå, dock ingen feber. På torsdagen nya prover, allt låg rätt lika som innan, och nytt besök på mottagningen.. Fick med mig rör för avföringsprover hem för att se att det inte är blod från tarmen. Pga den låga HB:n. Jag har ju blödit rätt mycket från urinstenten men inte på senare tid. Svårt att veta om det är det, men jag känner av att det är lågt. Riktigt tung i benen om jag går uppför en backe t ex.
I torsdags tog de bort stygnen som sagt, vilket gick rätt bra. Det blev också bestämt att jag ska fortsätta i sju dagar till med Isocef och att stentbytet ska bli som planerat på torsdag, 16 maj. Nu är det som skönt är bara två dagar kvar. Jag har inte haft någon feber igen och känner mig rätt ok, lite småsjuk till och från dock. På morgonen speceillt gör det riktigt ont i vänster sida men Oxyn hjälper, tar 1-2 tabletter om dan. En annan sak jag tog upp i torsdags var konstiga munsår jag fått i mungiporna och ovanför överläppen. Ingen doktor hade tid att titta men M-L tog prover från såren och skickade in. Få se vad de säger, kan vara svamp sa hon.

I går måndag, tog jag de vanliga proverna men behövde bara åka till Danderyds sjukhus för jag hade inget besök inbokat. Pumpen kunde vara till på torsdag den här gången. Kikade på proverna på 1177 och njurvärdena var ännu lite sämre men sänkan bättre, 28, och HB ungefär samma.
Var en kortis till avdelningen på lördagen och fick en ny pump då jag lyckats slita av sladden. Satte handen på den när jag reste mig upp ur sängen. Men själva omläggningen behövde inte bytas så det var enkelt gjort.

Idag var jag på besök på jobbet, det var riktigt uppfriskande. Hoppas jag kan börja jobba som jag planerat den 3 juni.

 Här är bilder på pumpen och själva omslaget.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar