tisdag 12 januari 2016

Läkarbesök, CRP fortfarande för hög

Denna vecka känner jag mig inte fullt så pigg som förra veckan. Söndagen var lite darrig så jag tog bara en liten promenad och vilade mycket. Jag avbokade också sjukgymnasten på gymmet på HS som jag skulle ha träffat innan läkarbesöket på måndagen. Den lilla promenaden använde jag till att leta efter den nya busshållplats som min buss skulle stanna vid, men den fanns inte. Efter lite chatt med SL blev jag inte mycket klokare. De fick inte tag på den hållplatsansvarige, finns det såna??, och kunde därför inte svara på varför det inte fanns någon.  Jag föreslog att de kanske sätter upp en skylt under natten, och det hoppades personen på SL också.....Ingen skylt hade kommit upp på måndagen så jag fick ta en annan resväg, buss, tåg, tunnelbana och pendeltåg. Tur att jag inte åker dit så ofta nu längre när jag inte får åka med taxi! Två timmar innan jag ska vara där måste jag starta hemifrån. Mådde inte så bra på morgonen och fick ta ett måillapiller innan jag åkte, det var längesen.
Blev som vanligt glatt välkomnad av personalen på Transplantationsmottagningen C263, som strax flyttar till F61, Forskningsgatan alltså. USK P tog blodtryck och frågade om jag vägt mig, vilket jag hade gjort på morgonen, 62,1 kg. Jag verkar ha svårt att gå upp i vikt, tycker ändå att jag äter normalt nu. Men det är möjligt att jag äter lite för små portioner. Nå det känns inte som något stort problem eftersom jag ändå äter. Jag fick listan på provsvar från i tisdags förra veckan. CRP låg på 44, och jag som inbillat mig att sänkan skulle vara normal. Jag undrar också om den inte kan vara högre nu för jag mådde ju bättre då när proverna togs. Fick träffa en ny läkare, specialistläkare AR. Han sa att eftersom CRP inte går ner utan snarast gått upp lite (som lägst var den 24 kring jul) tyder det på fortsatta bakterier. Han satte in Ciprofloxacin i 10 dagar vilket jag väl känner mig lite tveksam till eftersom jag tagit den förut utan resultat. Men det var kanske en annan tid och andra bakterier. Jag försökte med att jag kombinerat den med Amoxicillin förut och vad jag minns funkade det bättre. Men nej, han tyckte vi skulle prova endast denna. Så det blir nya prov nästa vecka och veckan därpå och läkarbesök den 26 januari. Jag fick att nytt läkarintyg på 100% sjukskrivning så kan jag jobba 25% men det blir enklare att stanna hemma om jag mår dåligt någon dag. Jag planerar att hälsa på min bror i Piteå om två veckor och ska åka tåg dit. Det var ok om jag mådde bra tyckte läkaren men menade samtidigt att vi fick se hur antibiotikan tog.
Kände mig piggare och matlusten kom tillbaka så jag åt lunch på HS och senare i Mörby Centrum drack jag en latte i väntan på bussen! Det gick bra för magen och smakade bara lite konstigt, så snart kan jag nog komma tillbaka till lattedrickandet:). Det hade kommit upp en skylt (utan text) på nya busshållplatsen när jag tog bussen hem, otroligt.
Jag ska nu lyssna på min gode vän M som säger att jag inte ska anstränga mig för mycket även om jag känner mig bra och verkligen ta det lugnt de dagar jag inte jobbar. Idag tog jag min frukost i sängen och låg kvar där till tio utan dåligt samvete. Har sedan promenerat en halvtimme, i långsam takt plockat bort julsakerna medan jag lyssnade på min Jullåtslista på Spotify och grät lite av lycka över min nya lever och mitt nya liv. Det kommer ibland, dessa starka känslor av lycka. Hoppas att jag får fortsätta känna så ibland. Sen har jag mest legat i soffan och läst. Så jag hoppas kunna åka till jobbet i morgon.
Om inget särskilt händer skriver jag igen om en vecka ungefär.
Ha det så fint!

1 kommentar:

  1. Hoppas att dom här bakterierna svarar på antibiotikan. Det vore så skönt om du kunde bli av med den skiten och må bättre nån gång. Men det är ju ändå fantastiskt att det är så pass bra som det är om man tänker på hur det har varit.
    Stora kramar!

    SvaraRadera