onsdag 14 oktober 2020

Hösten i Malmö, börjat rida och träffat nya läkaren

 Vi är inne i hösten redan och det är dags med en rapport. Jag mår bra och har tagit det  förvånansvärda beslutet att börja rida igen. Jag red som ung fram till jag var 16 år men har sen inte ridit alls och verkligen inte tänkt börja igen. Men så fastnade tanken på att jag faktiskt kunde börja igen och den gav sig inte. Så jag kontaktade Malmö Ridklubb och fick provrida. Det var JÄTTEJOBBIGT. Till sist orkade inte heller vänster fot den liksom vek sig. Men så roligt. Så jag fick börja i något som kallas pensionärsgruppen där pigga ryttare mellan 70-90 år rider och så jag och en och annan ungdom till:).

Det är fortfarande otroligt ansträngande men nu är jag i alla fall inte helt slut redan innan vi ska börja rida av att borsta och sadla hästen. Har en säkerhetsväst i fall jag trillar av som jag hoppas ska skydda levern och det bråck jag har efter förra transplantationen. Jag tyckte det hade blivit lite större och därför fick jag möjlighet att träffa min nya läkare Hans IRL. 

Vi träffades den 22 september. Det var bra istället för enbart telefonsamtal, han tyckte bråcket var helt ok inte så stort och dessutom sjunker det tillbaka när jag ligger ner. Det går att operera men det är ju vanskligt med en bukoperation till så det gör de bara om det blir alltför stort eller tarmarna fastnar . Hans tyckte det bara var bra att rida då det stärker hela bukmuskulaturen. Han minskade min Adport-dos ytterligare så nu tar jag 2 mg morgon och kväll. Ska ta nya tacrolimusprover i veckan. 

UVI är borta och jag har kunnat bada utan problem sen jag skrev sist, även om jag har slutat nu. Jag är så lycklig över det. Om det inte varit Corona hade jag kunnat fortsätta på kallbadhuset. Min urolog kommer att höra av sig i februari om inget händer innan dess. 

För övrigt mår jag bättre än någonsin, har gått upp i vikt till 69-70 kg så nu måste jag börja tänka på sockerintaget, det var längesen. Men är jättenöjd med att inte vara så mager.

Besökt hudläkaren en gång till i september, det är ju en gång per halvår, allt såg bra ut.

Gjorde en MR på bukspottkörteln förra veckan, den 5 oktober. Fick själv fixa lugnande genom läkaren som skrev ut Stesolid. De ger inte det på MR. Jag behöver inte det för att jag är orolig utan för att jag har restless legs. Tog en Stesolid och en Madopar Quick som är just för RLS och benen höll sig lugna hela tiden. Har inte fått svar ännu, det är en koll som jag tror ska ske årligen då jag har cystor på bukspottkörteln.

Till sist fick jag hem ett test för livmoderhalscancer som jag har tagit och skickat in. Jag ska också besöka gynekologen här i Malmö om ca 4 månader. Min läkare har skickat remiss. Det är ju viktigt att göra dessa kontroller lite oftare då man är immunsupprimerad.

Vad gäller corona har jag börjat umgås med barn och barnbarn som jag hämtar på förskolan. Håller avstånd (dock inte till barnbarnen men försöker att inte ha dem uppe i ansiktet) och är noga med handtvätt, känner att det blir ohållbart att inte träffas. Är också på Lunds Universitet en gång i veckan på en engelskakurs. Har köpt en elcykel som jag cyklar dit på. Så roligt!

Annars jobbar jag hemifrån och handlar inte utan beställer mat på nätet. 

Det var allt för denna gång, nu ska jag uppleva hösten i Malmö.

Ta hand om er!

🐎🍂🍁💦