fredag 10 april 2020

Mag-tarm i Malmö

Långfredag-allt fortsätter som när jag skrev förra gången. Jobbar hemifrån och träffar endast min barn och barnbarn när de är friska och ute. Jag tycker äntligen att jag börjar bli stark. Jag promenerar ca 2 km varje morgon och cyklar och är ute minst en timme på eftermiddagen. Följer gympan på SVT varje morgon också:). Vad ska man annars göra i Corona tider.
Det enda som hänt är att jag var på min nya vårdcentral och tog mina vanliga prover. Har fått en kontaktsjuksköterska Danielle och läkare på mage- och tarm i Malmö. De verkar bra organiserade och de två SSK jag pratat med där har var mycket tillmötesgående. Jag har fått en läkare som heter Hans som ska ringa mig den 22 april. Proverna gick bra, jag fick komma in direkt och det var ändå mycket få personer i väntrummet. Kanske fyra som satt i varsin hörna av ett stort rum.  Här i Skåne lägger de inte ut proverna på 1177 så det går inte att gå in och titta på dem.
En sak till var att jag tyvärr fick en ny kraftig urinvägsinfektion i förrgår. Tog urinprov på natten och började sen med Cefadroxil, det gjorde så ont så jag vågade inte vänta med antibiotikan. Fick träffa läkare senare på dagen och fick även då komma in i stort sett direkt för att slippa sitta i väntrummet.
Urinprovet visade på infektion hade vita blodkroppar och skickades på odling men det var inte säkert att de skulle ha tid att ta hand om provet. Nu ska jag ta Cefadroxil i minst 10 dagar.

Pratde med SSK Hanna på F61 för att berätta att jag inte behövde skicka några prover till dem i Huddinge eftersom vi kommit igång i Malmö. Det var så fint att prata med henne, hon hade inte varit där när jag var på ettårskontroll. Hon fick tårar i ögonen sa hon när vi sa hejdå och att vi ses om två år. Och jag med. Hon sa att vi patienter var som en andra familj för dem. Och att de ofta pratar om oss. Nu ska jag se till att skicka blommor till dem i påsk, vilket jag har tänkt på att göra ett tag.

Glad Påsk och var rädda om er!

🐤🐥💙🌱