tisdag 18 februari 2020

Rapport från Malmö

Nu bor jag i Malmö sen den 3 februari. Mycket med nytt jobb och nytt ställe, fast det är ju rätt bekant med Malmö iaf. Jag orkar och håller mig i stort sett frisk. Fick dock en urinvägsinfektion som kom snabbt och kraftigt för en vecka sen. Listade mig på en vårdcentral nära mitt jobb, som ligger nästan vägg i vägg med Skånes Universitetssjukhus i Lund. Så dit kunde jag gå samma dag på drop in, fick vänta två timmar på att ta ett urinprov (svårt att vänta på att kissa så länge med urinvägsinfektion....) men sen fick jag komma till sköterska som bokade in mig till läkare samma dag. Fick Cefadroxil efter mitt eget förslag då läkaren inte kunde se mina journaler. Lite konstigt eftersom det finns ett system jag vet att de kan gå in och titta i. Men det kanske är omständligt. Nu har jag tagit sista antibiotikatabletten, den hjälpte väldigt snabbt men vi får se. Det är inte helt 100% tycker jag.
Tog leverprover här dagen innan jag var på vårdcentralen, eller det var också på provcentral på SUS i Lund. Ringde idag till F61 för att höra hur de var. Det går inte att se prover här i Skåne tyvärr. Allt var ok men koncentrationen av tacrolimus var lite hög, runt 9. Ssk Camilla frågade om jag hade darrningar men det kände jag inga. Hon skulle höra med läkarna varför de inte ringt, kanske de bestämt sig för att avvakta. Tacrolimus är Adport.
Annars är det bra. känner mig lite halvsjuk ibland men tror att det är medicinerna helt enkelt. Det är inget som hindrar mig.
Ska försöka komma igång med träning på nya jobbet på Lunds Universitet. Finns en träningshall som heter Gerdahallen. Vore roligt att komma igång med lättare gympapass. Min träning just nu är att jag bor fyra trappor upp utan hiss och att jag går till och från Lunds C och mitt jobb. Ca en kvart-tjugo minuter.
Fick tid hos ny hudläkare här på SUS redan den 6 mars och då kan jag lägga upp en behandlingsplan tillsammans med läkaren sa SSK när jag bokade tid. Mycket tillmötesgående. 
Det som ligger framför mig nu är ettårskontrollen. Den är inbokad 9-10 mars och prover inför denna. Så då åker jag upp till Stockholm.
Skriver efter den och ettårsdagen som ju är den 6 mars.
Helt otroligt.🙋
💚