söndag 22 december 2019

Prover och hydronefrosen borta

Det mest spännande är att jag fick jobbet jag sökte i Malmö, på Lunds Universitet. Jag flyttar den 31 januari och börjar jobba den 3 februari. Så nu har jag fått en ny lever och ett nytt jobb samma år. Det är ju rätt otroligt. Jag har ju 50% sjukersättning och tjänsten är på 50%. Jag har varit i kontakt med transplantation på Huddinge och kommer att hinna med prover och ett läkarbesök i januari. även ett-årskontrollen är planerad, men inga datum ännu. Den blir i mars, alltså efter att jag flyttat så då blir jag  några dagar i Stockholm. Ena dagen är det njurfunktionskontroll, bentäthetsmätning och leverbiopsi, andra dagen läkarbesök. Jag får också med mig provremiss så jag kan ta prover i Malmö februari och kanske mars. Efter 1-årskontrollen skickar transplantation remiss till gastroläkare i Malmö som ska ta hand om mig. Hoppas det blir en bra läkare.

Proverna i december var bra, t om HB var normalt. Vilket jag märkar på att min RLS (restlesslegs syndrom) är mycket bättre. Järnet har stor betydelse för RLS, på natten behöver jag medicin som vanligt men besvären på eftermiddagen har förbättrats.

Hade samtal med urologen som gjorde uretärscopin  den 10 december, scintografin var helt ok. Vänster njure var lite tröttare och kom igång lite långsammare än höger men sen jobbade den bra. Så jag är avskriven nu från urologen. Hydrofrenosen borta alltså.  (Hydronefros är en ensidig eller dubbelsidig vidgning av njurbäckenet.) Och jag behöver ingen stent mer. Det är så skönt. 

Allt går  bra, jag är så lycklig varje dag. Har gått upp till 67 kg nu vilket var mitt mål, så nu måste jag tänka lite på vad jag stoppar i mig, vilket jag inte behövt innan. Äter nog bra, mest vegatariskt och mycket grönsaker men även en del bullar mm. Får se hur det går. Jag är så himla glad att jag har fått tillbaka kilon. Försöker träna på gymmet på jobbet men känner mig rätt otålig då jag hela tiden har på lägsta tyngden och bara har höjt lite på två maskiner. Hemma yogar jag en gång i veckan och tränar mina magövningar och med gummibandet nästan varje dag. Och promenerar mycket, men sällan mer än 20-30 minuter. längtar tills mina muskler är starkare. 

Det jag lider av just nu är att jag svettas mycket, undrar om det är medicinerna som jag nu märker biverkan från när jag mår bättre? Ska fråga vid nästa läkarbesök. Sömnen är inte den bästa heller, sover bra mellan ca 22-03. Sen är det si och så. Tar sömntablett en-två ggr i veckan för att få lite sammanhängande sömn, det hjälper lite iaf. Vet inte vad jag ska göra riktigt åt detta. 
Men detta är ju så pyttiga saker jämfört med hur det har varit. 

Önskar mina läsare en God Jul och Gott Nytt År!
🎇💖🙋