onsdag 27 november 2019

Prover, läkarbesök, ärrbråck mm

Lever
Läkarbesök den 13 november och nya prover en vecka innan. Proverna är helt bra. Superstabila:). Fick träffa en ST-läkare jag inte sett förut. Hon undersökte mig ordentligt och konstaterade ett ärrbråck högst upp i ärret. Det är där såret sprack upp men om jag förstår rätt så har det bildats ett bråck i bukhinnan under. Som ett hål som fylls av bukhinna. Det är ingen fara så länge jag inte har ont eller att det putar ut när jag ligger ner. Nu putar det ut högt upp under bröstbenet men sjunker in när jag lägger mig ner. Det är rätt stort sa läkaren men det är bra för då är det svårare för tarmarna att fastna, vilket är en risk. Men det blev nya restriktioner, inga situps och tunga lyft eller rörelser där jag klämmer ihop magen. Jag tog kontakt med fysioterapeuten på Huddinge och fick en tid i torsdags den 21 november. Då fick jag magövningar som inte riskerar den delen av magen, jag får inte heller göra armhävningar (som jag gjort på knä), endast mot väggen. Jag får bära mina barnbarn om jag orkar med rak rygg från huk. Det går inte ännu då jag knappt själv orkar upp utan stöd.....
men jag kan lyfta upp dem i knät om jag sitter och därifrån lyfta upp dem. Och inga yogaövningar där jag trycker ihop magen, så de får jag skippa i yinyogan. Frågade också om punkten i ryggen på högra sidan vid skulderbladet, som värker ibland när jag sitter. Det var inte ovanligt efter en levertransplantation då de har varit under revbenen på den sidan, och det enda som hjälper är träning av ryggen. Bra att veta ändå. Det var samma fysioterapeut som jag hade direkt efter transplantationen, det var så fint att träffa henne igen och hon var glad över att jag var så pigg och ivrig att träna:)

Cellprover
Den 13 november var jag hos barnmorska  på gyn på Huddinge och tog cellprover som var helt normala. De vill att jag tar dem där eftersom jag är transplanterad.

Scintografi av njurar
Njurfunktionen undersöktes den 21 november. först måste jag dricka en del, tömma blåsan, sen satte de en infart, jag fick ligga på en brits och de sprutade in en isotop, därefter filmades njurarna under 20 minuter. Så kissade jag i ett bäcken och därefter var det 3 minuter till. Jag tror det var tredje gången jag gjorde detta. Idag fick jag en kallelse till urolog den 2 januari men inget om resultatet av undersökningen. Jag ska ringa i morgon och se om jag kan få veta något mer.

Jobbet
Började arbeta 50% den 1 november och det går hur bra som helst. Så nu är jag inte sjukskriven längre utan har sjukersättning 50%.  Den gäller till 2024 om jag inte vill gå upp i arbetstid.

Övrigt
Stora planer på gång. Jag har bestämt mig för att flytta till Malmö där mina barnbarn bor. Var på jobbintervju i måndags och budar på en lägenhet. Inget svar från någondera än så länge. Jag återkommer om detta. Det betyder ju lite ändringar av läkare och så men troligtvis behåller de mig i Huddinge för 1-, 3- 5- årskontroller osv. Men skickar remiss till gastroläkare i Malmö.

Det var allt för denna gång. Nya prover i mitten på december och läkarbesök i januari.

Ta hand om er💙💦