fredag 8 juni 2018

Stabilt och läkarbesök

Här kommer en kort uppdatering:
Har hållt mig frisk sen sist och har mer krafter, vikten är med knapp nöd uppe i 60 kg. Äter bättre tycker jag men har svårt för riktig mat, satsar ändå på en riktig måltid per dag. Gör ett litet träningsprogram ungefär varannan dag och försöker ta en liten promenad men lyckas inte när det är för varmt. Nu ska jag också satsa på att yoga 15 min per dag, har köpt en bok som heter så:).

Den 28 maj var jag och min dotter hos min fd läkare PS på hepatologen i Huddinge. Eller om det heter levercentrum idag. Han hade inte hunnit sätta sig in i allt och jag förstår ju att det är mycket att läsa men blev ändå lite besviken. Han ville bilda sig en egen uppfattning innan vi går vidare med en ev utredning för ny transplantation och vi fick inse att nu backar vi ett halvt steg, som han sa. Det borde ju kännas bra men det är jobbigt att ställa om sig flera gånger. Samma kväll blev jag ledsen för att jag kände mig så trött och var nog påverkad av besöket. Jag fick ta några specialprover: gluten, laktos, zink, järn mm. Har inte sett något uppseendeväckande på 1177 (tittar på proverna där) förutom att zink var lite lågt och gallsyror mycket högt, men det brukar det vara. Ferritin var också mycket högre än det ska vara, men det kan visst ha att göra med hur högt CRP är. Det var dock inte med i detta prov. Jag har klåda rätt ofta, men ibland inte alls.
Den 2 juli ska jag till PS igen för vidare diskussioner, då ska han ha grottat ner sig i min journal och tittat på bilderna från biopsin och MR från november. Innan dess ska jag till Torekov med de två vännerna M och K. Helt otroligt att det blir av. Hoppas nu att jag håller mig frisk....annars blir det ambulans eller sjuktransport till Helsingborgs Sjukhus.
Återkommer efter den 2 juli.
Ha en fin juni och midsommar!