lördag 11 november 2017

Uppdatering, det rullar på

Nu var det ett tag sen jag skrev ser jag. Inget dramatiskt har hänt sen sist. Jag var på nytt läkarbesök den 19 oktober och trodde jag skulle få träffa överläkare H. igen, vi skulle ju fortsätta där vi slutade på läkarbesöket en vecka tidigare som jag skrev om sist. Men han var kallad akut så jag fick träffa underläkare R. istället. Han hade kollat med en annan överläkare innan besöket och hade fått instruktionen att jag ska träffa en läkare igen om tre månader och innan dess ta prover var fjortonde dag. Men jag ska sluta med antibiotikan när jag tagit färdigt dosen på 14 dagar. Inget alls om magnetröntgen eller ERCP eller minskning av medicinerna som jag hade pratat med H. om. Så jag bad R. att ringa H. eftersom han inte heller hade skrivit något om detta in anteckningarna från förra besöket. Jag förklarade att detta gör det svårt, att inte läkarna skriver ner vad de har kommit överens med mig om. Det gör att jag måste hålla reda på allt själv.

R. lovade att ringa H. och hörde av sig till mig redan nästa dag. Han skickar remiss på MR och jag minskar Adporten till 1 mg morgon och kväll. Så det var ju bra.

Jag har mått rätt bra sen jag skrev sist. Ingen ny kolangit. Och ändå har jag varit utan antibiotika i ca två veckor. (sen 28 oktober).
Jag har lite småfeber då och då., subfebril som läkarna säger. Runt 37,5 sådär och min normala temperatur är runt 36.5.   Oftast på morgonen, någon gång på kvällen. Har lös mage för det mesta på morgonen och de senaste dagarna diarré. Dimor en eller två tabletter hjälper men när det är som mest besvärligt kan jag inte gå till jobbet först ett par timmar efter att jag tagit Dimor. En kväll kräktes jag upp alla mat, men sen var det inget mer. Vet inte varför, kanske att jag åt en korv och att det var för fett. Är alltid svullen och öm på leversidan på kvällarna, på morgonen är det bättre. Så det är bra att jag bara jobbar halvtid. Men jag har också märkt att jag kan anstränga mig mer än förut. Trots lite feber ibland. Men det bygger på att jag tar Alvedon. Det tar bort sjukdomskänslan. Så just nu tar jag en till fyra alvedon per dygn. Jag tycker att jag känner mig mer frisk och kan t om känna mig lycklig som förr i tiden. Lycklig bara över att åka buss eller sitta på en bänk och inte känna  mig sjuk.

Jag har satt igång att måla om hemma och önskade mig hjälp med det i födelsedagspresent. Och det har funkat bra. Det är fortfarande mycket att göra men jag orkar med det. Lite i taget.

Jag försöker promenera och gå på gymet och simma men det blir inte så mycket för ofta känner jag mig inte tillräckligt stark för det. Men en gång i veckan har det nog blivit ändå.

Vad gäller prover så fick jag veta mer om mina järnvärden efter förra provet. Allt ligger bra fast järn och något annat järnprov ligger på den nedre delan av skalan. Ferritin var på 84 vilket är ett bra värde och viktigt om man lider av  Restless Legs. Har provat att byta medicin för RLS men det gick inte så bra så jag har gått tillbaka till Sifrol. Har fått bra råd från WED/RLS patientförening. Viktigt att inte ta för hög dos för då är det risk att få ökande symtom på dagarna. Just nu börjar mina vid 16-tiden så bussresan hem från jobbet är rätt outhärdlig. Men nu ska jag inte snöa in på RLS. Passade på att fråga om inferktionsvärdet, CRP. Det var 28, så inte ultimat. På måndag tar jag prover igen men de ringer bara om det är något anmärkningsvärt.

Detta var lite om nuläget.
Ha det fint!